Пожари, бедствия, градушки и непоносими температури вече втори месец. Това ли

...
Пожари, бедствия, градушки и непоносими температури вече втори месец. Това ли
Коментари Харесай

Рекордни температури и бедствия ли ни очакват всяко лято оттук нататък ?

Пожари, бедствия, градушки и непоносими температури към този момент втори месец. Това ли ни чака всяко лято оттук насетне? В Дубай е към 50 градуса, а в Либия тук-там живеят при съвсем 60 градуса. Какво ще се случва у нас разяснява в „ Здравей, България ” по NOVA метеорологът Петър Янков.

„ Това е едно проявяване на световното стопляне на нашите географски ширини. По-продължителни сухи интервали, топли и внезапно намаляване на температурите с проливни превалявания ”, изясни Янков.

„ Ще има върхове през август по отношение на среднодневните температури. Това демонстрира, че ще е един топъл и изсъхнал месец. Трябва да се има поради обаче, че това е общоприета метеорологична конюнктура и няма нищо извънредно. Трудното е, че този интервал на изсъхнало време ще е нескончаем ”, разясни още метеорологът.

„ В момента се намираме в пика на един период на стопляне. Според учените той ще продължи още около 50-60 години. Постепенно междинните годишни температури обаче стартират да се намаляват ”, изясни Петър Янков.

Той успокои, че не чака световна смяна на времето и необратими процеси във времето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР